Senaste inlägg

Alt
Daisaku Ikedas fredsförslag 2020 – “I riktning mot vår gemensamma framtid: Skapa en era av mänsklig solidaritet"
| 11 February
Varje år publicerar SGIs ordförande Daisaku Ikeda ett fredsförslag som utforskar sambandet mellan centrala buddhistiska koncept och de omfattande utmaningar
Läs mer
Alt
Välkommen 2020 - Året för framsteg och kapabla människor!
| 22 January
Svenska SGI började det nya året med glädjefyllda och inspirerande möten i kulturcentret i Saltsjöbaden och på lokala platser runt om i landet. Medlemmarna
Läs mer
Alt
Nu lanserar vi "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor"som ljudbok
| 05 June
Lagom till vårt 30-års jubileum finns nu "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor" av Daisaku Ikeda som LJUDBOK! På BookBeat/Stoytel/Nextory/Adlibris/Bokus
Läs mer

Buddhistisk visdom för vardagen

Önskan

Den grundläggande orsaken till människors olycka ligger i deras tendens att utveckla behov av olika slag. Behov är bojor kring ens hjärta – jordiska önskningar, begär, osv.

I lärorna före Lotus sutran, undervisade Shakyamuni människorna om vägen för att frigöra sig från sådana bojor. Andan i Lotus sutran är dock inte att utrota jordiska önskningar. När vi grundar oss på den buddhistiska Lagen, kan vi omvandla jordiska begär – precis som de är – till upplysning.

Läs alla artiklar

Soka Gakkai International (SGI) är en organisation med 12 miljoner medlemmar runt om i världen som har valt att praktisera Nichiren Daishonins buddhism, en dynamisk filosofi grundad i det dagliga livet

Den buddhistiska praktiken bygger upp inre styrka och leder till ”mänsklig revolution”, dvs personlig utveckling genom inre förändring, som gör det möjligt för varje individ att ta ansvar för sitt liv och bidra till att skapa en värld där människor av skilda kulturer och trosinriktningar kan leva tillsamman i fred.

Nichiren Daishonin var en buddhistisk reformator som levde på 1200-talet. Han baserade sin lära på Lotus sutran och dess centrala budskap om livets värdighet. I enlighet med sutran, har alla människor det upplysta tillståndet buddhaskap och kan manifestera det som ett inre obegränsat och fritt livstillstånd som gör det möjligt att skapa värde i alla situationer.

SGI förespråkar fred, kultur och utbildning baserat på en positiv mänsklig potential och respekt för livets värdighet. SGI-medlemmar arbetar för att skapa en fredskultur, medvetenhet och nätverk på gräsrotsnivå.

SGI stödjer FNs arbete och samarbetar nära med flera av FNs enheter och har bla därför särskilda kontor i New York, Geneve och Wien. SGI arbetar också aktivt med utbildningsfrågor med fokus på fred, nedrustning, mänskliga rättigheter, ger humanitärt stöd och arbetar för att utöka dialogen mellan olika trosinriktningar. SGI är också engagerat i flera nätverk för NGO:er och partnerskap på lokal, nationell och internationell nivå.

Det mest uppenbara beviset på SGIs sociala engagemang hittar man däremot bland de enskilda medlemmarna som på många sätt bidrar till att utveckla och förbättra situationen i sina familjer, på sina arbetsplatser och i samhället.

Adress

Ekorrbacken 7, 133 35 Saltsjöbaden, Sverige

Vägbeskrivning

Ta tåget från Slussen till Saltsjöbaden, gå Saltsjöpromenaden fram, ta Ringvägen till höger, sedan Isaac Grunewalds väg till höger och till sist uppför Ekorrbacken till nr sju. Tåget från Slussen till Saltsjöbaden avgår vanligtvis två gånger i timmen.

Läs mer på kontakt sidan