6 juni firar vi Europas mentor och lärjunge-dag med gemensam minnesgongyo 11-12

Vanligtvis har vi öppethus den 6 juni  i vårt Kulturcenter i Saltsjöbaden där vi firar Daisaku Ikedas besök till Sverige 1989 och nationaldagen tillsammans med våra vänner och grannar! I år är allt annorlunda och vi ser fram emot ett vanligt firande tillsammans nästa år! Men 6 juni är inte bara Sveriges nationaldag utan vi buddhister i Europa firar också mentor och lärjunge-dagen som en dag där vi kan förnya vår beslutsamhet att arbeta för fred och lycka för alla människor.

Nedan är ett utdrag från ett meddelande vi har fått från SGI Europa:
”I början av detta år konstaterade president Ikeda: ”Vår ‘humanistiska religion’ kommer att bestämma mänsklighetens framtid och detta kommer att börja med Europas stora framsteg.”

Och nyligen påminde han oss om orden som den framstående his- torikern Dr. Arnold J Toynbee sa: de som lever i en kristid måste bli pionjärer för en bättre tidsålder.

Låt oss därför denna 6 juni avge ett nytt löfte tillsammans med vår mentor och fortsätta vår ungdomsledda kampanj för att ’Be the Light’ för Europa och världen.”

För att fira dagen och förnya vår beslutsamhet gör vi tillsammans gemensam minnesgongyo och chantar samtidigt med alla medlemmar i Europa mellan kl 11-12 idag.

  • Alt