Alf Folmer: Tre supermakter

Den 6 juni i Villa Baggås i Saltsjöbaden har vi öppet hus mellan 14.00-18.00. Vi är glada att där kunna visa delar av Alf Folmers utställning: Människor och miljöer i Tre supermakter, USA, Sovjet, Kina.

Utställningen är en av flera aktiviteter för att fira 30-årsjubileet av Daisaku Ikedas besök i Sverige. Ikeda ägnade mycket tid åt att etablera vänskapsband mellan just supermakterna under kalla kriget. Han besökte ländernas högsta ledare och etablerade utbyten och främjade fred bland annat genom utbyten inom kultur och utbildning. 

Alf Folmer, som bor i Saltsjöbaden sedan 65 år, är en arkitekt, fotograf och skribent som haft världen som arbetsfält. Redan när han var 14 år började han skildra människors olika liv och villkor. Idag är han 97 år och har med sina fotografier påvisat de djupa skillnaderna mellan rika och fattiga på ett sätt som gör att betraktaren ställer frågor om politik och individ, moral och rättvisa.

Den 6 juni har vi äran att presentera ett urval av bilder från Alfs utställning Tre supermakter i Villa Baggås i Saltsjöbaden. Utställningen med sina talande bilder visar likheter och olikheter mellan USA, Sovjet och Kina under terrorbalansens tid.

Varmt välkommen till Ekorrbacken 7 i Saltsjöbaden mellan 14.00-18.00

Här kan du läsa mer här om firandet:

http://ssgi.se/sv/fira-nationaldagen

 

Foto: Alf Folmer (Obs bilden är beskuren)

  • Alt