Internationellt nationaldagsfirande med fokus på nedrustning

Under nationaldagen hade svenska SGI öppet hus med några hundra besökare. Firandet av den 6 juni har nu blivit en väletablerad tradition då detta var det 10e året i rad som besökare välkomnades till Villa Baggås just den här dagen. 

Besökare kunde njuta av den vackra utsikten i skönt försommarväder och fick samtidigt möjlighet att ta del av utställningar och information om SGIs verksamhet och samarbeten i sitt arbete för fred och hållbarhet. 

Leonore Wide från Svenska Läkare Mot Kärnvapen och representant för ICAN som mottog Nobels fredspris 2017. ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) är en intresseorganisation med medlemmar från ett brett spektrum av organisationer som gemensamt arbetar för nedrustning och avskaffande av kärnvapen. SGI och Svenska SGI arbetar aktivt tillsammans med ICAN både globalt och i Sverige. Fokus just nu i Sverige är att säkerställa att regeringen undertecknar Kärnvapenförbudsfördraget (Nuclear Ban Treaty). Vi är glada att Leonore kunde delta och hjälpa oss att förstå mer om riskerna med kärnvapenhotet som är ett direkt hot mot allt liv och berätta om status och det fortsätta arbetet för att få ett globalt förbud på plats.

Vi fick en härlig eftermiddag tillsammans som ramades in av trevliga samtal och fina kulturinslag med sång, musik och dans. Besökare som var intresserade fick också möjlighet att prova den buddhistiska meditationen/chantningen.

Mvh
Anna-Carin

Foto: Sarah Bezzecchi

  • Alt
  • Alt