Låt oss agera och själva vara ljuset som lyser upp

“Länder runt om i världen och även i Japan, gör helhjärtade ansträngningar för att minska spridningen av coronaviruset (COVID-19). Låt oss chanta lejonets rytande Nam-myoho-renge-kyo ännu kraftfullare, tillsammans och med samma hjärta för att utbrottet snabbt ska nå ett slut och vi ska kunna återvända till ett normalläge.” Daisaku Ikeda (NL 10434)

Ungomdsdivisionen i Europa står upp i denna extraordinära situation och lanserar kampanjen ”123 Var ljuset som lyser upp”. Kampanjen uppmanar oss alla att ta tillfället i akt i denna tid att stärka vår tro, skapa enhet i en svår tid och uppmuntra varandra.

I kampanjen samlar vi allas daimoku (chantning av Nam-myoho-renge-kyo) och uppmuntrar alla att chanta 1 timme om dagen, studera 20 minuter och uppmuntra 3 personer varje dag. Alla är välkomna att delta i kampanjen. Även om du inte praktiserar buddhismen kan du utmana dig att verkligen uppmuntra de du möter varje dag. Nu behöver alla agera och själva vara ljuset som lyser upp.

Vi samlas också i hela Europa för gemensam minnesgongyo (läsning ur Lotus sutran och tysta böner) och chantning, var och en i sitt hem.

Torsdag 2 april Gongyo 19.00 och chantning fram till 20.00 (till minne av Soka Gakkais andra ordförande Josei Toda som gick bort den 2 april 1958)

Söndag 3 maj Gongyo 11.00 och chantning fram till 12.00 (till minne av att Josei Toda blev ordförande i Soka Gakkai 1951 och Daisaku Ikeda som tog över efter honom samma dag 1960)

Välkomna att delta i kampanjen och registrera din daimoku här:

bit.ly/123bethelight

  • Alt