Nya former för gemensamma aktiviteter i april – Kosen-rufu gongyo 5 april

Första söndagen i varje månad träffas Svenska SGIs medlemmar för gemensamma möten där vi chantar (reciterar Nam-myoho-renge-kyo) tillsammans för fred, studerar och delar erfarenheter och uppmuntrar varandra.

Med nuvarande restriktioner för möten och hembesök kan vi inte träffas fysiskt, men hittar nya former för att skapa gemensam anda, hålla möten och chanta tillsammans.

För det månatliga mötet söndagen den 5 april kommer vi att göra gongyo och chanta hemma var och en hos sig på följande tider:

Stockholm, mellan- och norra Sverige: Gongyo 11.00 och chantning fram till 11.45

Södra Sverige: Gongyo 12.00 och chantning fram till 13.00

Västra Sverige:

  • Göteborg: Chantning 11.00-12.00 med gongyo 11.30
  • Trollhättan: Gongyo 11.00 och chantning fram till 12.00

Därefter är varje grupp eller distrikt välkommen att arrangera egna möten för att studera tillsammans eller dela upplevelser. I samband med detta möte kommer vi också att distribuera första versionen av Svenska SGIs bulletin som innehåller information och vägledning som var och en kan läsa själv eller tillsammans i virtuella möten.

”Nam-myoho-renge-kyo är universums fundamentala lag. När vi chantar Nam-myoho-renge-kyo, lägger vi våra liv i fas med den Mystiska Lagen och kan ta fram en kraft så omfattande som själva universum. Att chanta Nam-myoho-renge-kyo är också en källa till gränslös god lycka och resultat.

Vår praktik av gongyo är en underbar, högtidlig ceremoni där vi ber för fred i hela världen och lycka för alla levande varelser. Varje dag, med en stark beslutsamhet att bli ”blåare än indigo”, låt oss chanta Nam-myoho-renge-kyo ännu starkare förflytta allt i riktning mot hopp och seger. ”
(översatt från utgåvan den 10 mars, 2020 av Seikyo Shimbun, Soka Gakkais dagliga tidning)

  • Alt