Nyckeln till födelsens och dödens gåtor av Daisaku Ikeda presenteras på Bokmässan i Göteborg

Svenska SGI deltar i år på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. Där presenterar vi för första gången i svensk översättning boken Nyckeln till födelsens och dödens gåtor.

I boken förklarar Daisaku Ikeda att alla individer har obegränsad kraft och visdom inom sig, och hur buddhismen visar vägen för att utveckla dessa egenskaper. När buddhismen behandlar frågan om lycka så fokuserar den på hur vi kan odla den potential som finns inom oss. Styrka och visdom, förklarar buddhismen, kommer av livskraft. Om vi kan odla tillräckligt mycket livskraft kan vi inte bara stå upp mot livets motgångar utan till och med omvandla dem till förutsättningar för lycka. Om detta ska vara vårt mål måste vi dock först identifiera de främsta lidandena i livet. Buddhismen beskriver fyra universella lidanden – födelse, åldrande, sjukdom och död. Det är om detta boken handlar.

I tillägg till Nyckeln till födelsens och dödens gåtor presenterar vi ett urval av böcker som är representativt för Ikedas författarskap. Genom att delta på mässan vill vi introducera Ikedas arbete i det svenska samhället och sprida kunskap om den buddhistiska filosofin både inom förläggarbranschen och till bokmässans besökare.

Daisaku Ikeda har författat och skrivit över 100 böcker själv eller tillsammans med andra. Hans skrivande är vid sidan av författarskapet i sig, ett uttryck för hans energiska engagemang och resultat som filosof och aktiv förespråkare för fred och utbildning. Inom ramen för hans arbete finns bland annat ett tusental dikter, dialoger, essäer, fredsförslag, universitetsföreläsningar, barnlitteratur och artiklar.

 "Att skriva är lika värdefullt som livet själv. Min enda önskan är att kunna ge en strimma hopp, att lyfta modets fackla, för så många läsare som möjligt.” säger han om skrivandet och sitt författarskap.

Vill du veta mer om Daisaku Ikedas böcker och författarskap, kan du läsa mer på den engelska hemsidan www.daisakuikeda.org eller besöka oss på bokmässan. Du kan också ladda ner den korta foldern här vid sidan.

För att köpa Daisaku Ikedas böcker på nätet kan du besöka allmänna siter med försäljning av böcker.

På bokmässan finns vi i monter  C01:32 där vi presenterar Daisaku Ikedas böcker och författarskap och diskuterar livets aktuella ämnen som inspirerar till dialog. Varmt välkomna!

 

  • Alt