Stort intresse i Japan för Sverige och Svenska SGIs aktiviteter

Den senaste tiden har flera artiklar och reportage om Sverige och aktiviteterna i Svenska SGI publicerats i den japanska dagstidningen Seikyo Shimbun. Bland annat har bilder och reportage publicerats från firandet av den 3 juni till minne av Daisaku Ikedas besök i Sverige och öppnandet av kulturcentret i Saltsjöbaden 1989. Ytterligare reportage finns från ett distriktsmöte och intervjuer med ledare i ungdomsdivisionen, Jeannette Spühler och Abhaye Mehta, samt med flera medlemmar i organisationen. Medlemsintervjuerna fokuserar på var och ens personliga erfarenheter och utveckling baserat på den buddhistiska praktiken.

För läsarna i Japan är det mycket intressant och uppmuntrande att läsa och lära om andra länder och om hur människorna lever sina liv där. Artiklarna har enligt uppgift uppskattats mycket av läsarna.

I slutet av maj och början av juni var reporter och fotograf från dagstidningen Seikyo Shimbun och tidskriften SGI Graphic på besök i Stockholm och genomförde många intervjuer och gjorde reportage. Bland annat träffade de också astronomen Gösta Gahm som är professor emeritus vid Stockholms Universitet och professor Bengt Winblad vid Karolinska Institutet.

Vi väntar att dessa och ytterligare intervjuer och reportage kommer publiceras löpande under en längre tid med tanke på antalet möten och träffar som genomfördes tillsammans med teamet.

Bilaga: PDF icon bilaga 1.pdf
  • Alt
  • Alt
  • Alt