Senaste inlägg

Alt
3 juni - Svenska SGIs dag
| 03 June
Idag den 3 juni firar vi Svenska SGIs dag till minne Daisaku Ikedas besök i Sverige 1989. Under några få dagar träffade han H. M. Konung Carl XVI Gustaf och
Läs mer
Alt
Nya former för gemensamma aktiviteter i april – Kosen-rufu gongyo 5 april
| 01 April
Första söndagen i varje månad träffas Svenska SGIs medlemmar för gemensamma möten där vi chantar (reciterar Nam-myoho-renge-kyo) tillsammans för fred, studerar
Läs mer
Alt
Låt oss agera och själva vara ljuset som lyser upp
| 01 April
“Länder runt om i världen och även i Japan, gör helhjärtade ansträngningar för att minska spridningen av coronaviruset (COVID-19). Låt oss chanta lejonets
Läs mer

Buddhistisk visdom för vardagen

Svårigheter

Nederlag ligger inte i att misslyckas eller göra fel, utan snarare i att ge upp tron på oss själva.

Daisaku Ikeda, SGI President - Visdomsord

Läs alla artiklar

Soka Gakkai International (SGI) är en organisation med 12 miljoner medlemmar runt om i världen som har valt att praktisera Nichiren Daishonins buddhism, en dynamisk filosofi grundad i det dagliga livet

Den buddhistiska praktiken bygger upp inre styrka och leder till ”mänsklig revolution”, dvs personlig utveckling genom inre förändring, som gör det möjligt för varje individ att ta ansvar för sitt liv och bidra till att skapa en värld där människor av skilda kulturer och trosinriktningar kan leva tillsamman i fred.

Nichiren Daishonin var en buddhistisk reformator som levde på 1200-talet. Han baserade sin lära på Lotus sutran och dess centrala budskap om livets värdighet. I enlighet med sutran, har alla människor det upplysta tillståndet buddhaskap och kan manifestera det som ett inre obegränsat och fritt livstillstånd som gör det möjligt att skapa värde i alla situationer.

SGI förespråkar fred, kultur och utbildning baserat på en positiv mänsklig potential och respekt för livets värdighet. SGI-medlemmar arbetar för att skapa en fredskultur, medvetenhet och nätverk på gräsrotsnivå.

SGI stödjer FNs arbete och samarbetar nära med flera av FNs enheter och har bla därför särskilda kontor i New York, Geneve och Wien. SGI arbetar också aktivt med utbildningsfrågor med fokus på fred, nedrustning, mänskliga rättigheter, ger humanitärt stöd och arbetar för att utöka dialogen mellan olika trosinriktningar. SGI är också engagerat i flera nätverk för NGO:er och partnerskap på lokal, nationell och internationell nivå.

Det mest uppenbara beviset på SGIs sociala engagemang hittar man däremot bland de enskilda medlemmarna som på många sätt bidrar till att utveckla och förbättra situationen i sina familjer, på sina arbetsplatser och i samhället.

Adress

Ekorrbacken 7, 133 35 Saltsjöbaden, Sverige

Vägbeskrivning

Ta tåget från Slussen till Saltsjöbaden, gå Saltsjöpromenaden fram, ta Ringvägen till höger, sedan Isaac Grunewalds väg till höger och till sist uppför Ekorrbacken till nr sju. Tåget från Slussen till Saltsjöbaden avgår vanligtvis två gånger i timmen.

Läs mer på kontakt sidan