22Jan

Välkommen 2020 - Året för framsteg och kapabla personer!

  • Alt

Svenska SGI började det nya året med glädjefyllda och inspirerande möten i kulturcentret i Saltsjöbaden och på lokala platser runt om i landet. Medlemmarna chantade tillsammans för världsfred och delade Daisaku Ikedas nyårsmeddelande som bland annat gav denna uppmuntran:  “ Detta år kommer vi att fira 90-årsdagen av Soka Gakkais grundande och 45-årsdagen av SGI:s bildande.

05Jun

Nu lanserar vi "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor"som ljudbok

  • Alt

Lagom till vårt 30-års jubileum finns nu "Nyckeln till födelsens och dödens gåtor" av Daisaku Ikeda som LJUDBOK!

På BookBeat/Stoytel/Nextory/Adlibris/Bokus etc finns den digitalt och på Bokus o Adlibris kan man köpa den på CD.

https://www.adlibris.com/se/sok…

03Jun

Alf Folmer: Tre supermakter

  • Alt

Den 6 juni i Villa Baggås i Saltsjöbaden har vi öppet hus mellan 14.00-18.00. Vi är glada att där kunna visa delar av Alf Folmers utställning: Människor och miljöer i Tre supermakter, USA, Sovjet, Kina.

Utställningen är en av flera aktiviteter för att fira 30-årsjubileet av Daisaku Ikedas besök i Sverige. Ikeda ägnade mycket tid åt att etablera vänskapsband mellan just supermakterna under kalla kriget. Han besökte ländernas högsta ledare och etablerade utbyten och främjade fred bland annat genom utbyten inom kultur och utbildning. 

26May

Välkomna att Fira nationaldagen tillsammans med buddhisterna i Villa Baggås! Torsdag den 6 juni kl 14-18.

  • Alt

Vi fortsätter vår tradition och har öppet hus med utställning och kulturinslag på nationaldagen. Denna gång blir det extra festligt eftersom vi firar 30 års- jubileum sedan Daisaku Ikeda, SGI president, var i Sverige och invigde vårt center. Vi bjuder på fika med kaffe, saft och något gott till. Vi erbjuder grillat och dryck till självkostnadspris.

09Mar

Humanism och fred genom mänsklig revolution - 30 år sedan Daisaku Ikedas besök i Sverige

  • Alt

I år är det trettio år sedan Daisaku Ikeda besökte Sverige i början av juni 1989. Daisaku Ikeda som är ordförande i Soka Gakkai International (SGI) är också en välrenommerad författare, poet, fotograf och fredsförespråkare. Under sitt besök i Sverige under några få dagar träffade han H. M. Konung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, statsminister Ingvar Carlsson och utbildningsminister Bengt Göransson samt invigde en utställning med sina egna foton, ”Dialogue with Nature” på Östasiatiska Museet i Stockholm.

06Jan

Gott Nytt År och välkommen till 2019!

  • Alt

Svenska SGI började det nya året med ett glädjefyllt och inspirerande möte i kulturcentret i Saltsjöbaden. Medlemmarna chantade tillsammans för världsfred och delade Daisaku Ikedas nyårshälsning som bland annat gav denna uppmuntran:  “För att fullfölja vår mission från tiden utan början, låt oss fortsätta anstränga oss för att klart lysa upp de platser där vi bor, över världen som helhet och över framtiden. Låt oss lysa upp allt detta med den mänskliga revolutionens ljus.