23Apr

”Allt du håller kärt - En värld utan kärnvapen” 3-5 maj i Malmö

  • Alt
Svenska SGI presenterar utställningen ”Allt du håller kärt - En värld utan kärnvapen” 3-5 maj 2024 i Malmö, i samarbete med ICAN och ABF. 
 
Behöver kärnvapen vara en del av vår tillvaro, eller finns det sätt att kunna leva tillsammans utan den förödande destruktiva kraft som kärnvapen besitter?
 
16Dec

SGI främjar meningsfullt engagemang av ungdomar vid klimatmötet i Dubai (COP28)

  • Alt

SGI främjar meningsfullt engagemang av ungdomar vid klimatmötet i Dubai (COP28)

18Nov

Daisaku Ikeda

  • Alt

Daisaku Ikeda, hedersordförande i Soka Gakkai och ordförande i Soka Gakkai International (SGI), gick den 15 november på kvällen bort av naturliga orsaker i sin bostad i Shinjuku, Tokyo. Han var nittiofem år vid sin bortgång. En begravning har hållits tillsammans med medlemmar i hans närmaste familj.

26Oct

Uttalande om situationen i Israel-Palestina

  • Alt

Soka Gakkais ’Council on Peace Issues’ gjorde följande uttalande den 26:e oktober 2023.

Då konfrontationen som omfattar Israel och Gazaremsan och dess följder riskerar att snabbt eskalera är vi djupt oroade över säkerheten för dem som tagits som gisslan och förtvivlade över förlusten av civila i en omfattning som aldrig tidigare skådats, och som också omfattar kvinnor och barn.

02May

Nationaldagsfirande 6 juni

  • Alt

Traditionen fortsätter med öppet hus på Nationaldagen. Vi bjuder på fika och en härlig utsikt från kulturcentret Villa Baggås. Mindre utställning inomhus och på terrassen musik och kulturinslag.