16Dec

SGI främjar meningsfullt engagemang av ungdomar vid klimatmötet i Dubai (COP28)

  • Alt

SGI främjar meningsfullt engagemang av ungdomar vid klimatmötet i Dubai (COP28)

18Nov

Daisaku Ikeda

  • Alt

Daisaku Ikeda, hedersordförande i Soka Gakkai och ordförande i Soka Gakkai International (SGI), gick den 15 november på kvällen bort av naturliga orsaker i sin bostad i Shinjuku, Tokyo. Han var nittiofem år vid sin bortgång. En begravning har hållits tillsammans med medlemmar i hans närmaste familj.

26Oct

Uttalande om situationen i Israel-Palestina

  • Alt

Soka Gakkais ’Council on Peace Issues’ gjorde följande uttalande den 26:e oktober 2023.

Då konfrontationen som omfattar Israel och Gazaremsan och dess följder riskerar att snabbt eskalera är vi djupt oroade över säkerheten för dem som tagits som gisslan och förtvivlade över förlusten av civila i en omfattning som aldrig tidigare skådats, och som också omfattar kvinnor och barn.

02May

Nationaldagsfirande 6 juni

  • Alt

Traditionen fortsätter med öppet hus på Nationaldagen. Vi bjuder på fika och en härlig utsikt från kulturcentret Villa Baggås. Mindre utställning inomhus och på terrassen musik och kulturinslag.

01Apr

UNGDOMAR I ETT MÖTE FÖR ALLAS FRED OCH LYCKA

  • Alt

Under en helg i mitten av mars höll Svenska SGI sitt årliga ungdomsmöte för att fira den 16 mars, kosen rufu-dagen.  Kosen rufu innebär förverkligandet av världsfred genom att varje person utvecklar sin förmåga att stärka sig själv och av ett fredligt och blomstrande samhälle som skapas genom ett brett stöd för centrala värderingar som respekt för sig själv och andra samt för livets värdighet. Denna gång, efter pandemins restriktioner, var det ett efterlängtat möte på plats i Villa Baggås i Saltsjöbaden.

13Feb

Svenska SGIs kick-off för 2023

  • Alt

Svenska SGI startade året för ungdom och segerglädje med en nationell digital kick-off den 5 februari. Omkring 150 medlemmar hade samlats på olika platser och i sina hem för att delta i det digitala mötet som blev en nystart med gemensam beslutsamhet om fred och lycka för alla. I sammanhanget med årets tema innebär ungdom vikten av att alla har ett ungdomligt sinne samtidigt som de unga ska ta stafettpinnen och leda oss mot framtiden. Segerglädje kan ses som en uppmaning att göra 2023 till ett år då vi alla övervinner svårigheter och lidande.